Oceanfront Home

VANCOUVER, BC​
SIZE: 4,500 SF
YEAR: 2018

VANCOUVER, BC  |  SIZE: 4,500 SF  |  YEAR: 2018

The primary challenge presented by the narrow and steeply sloping property is to accommodate parking. The Design parti uniquely locates the Garage at the top of the property and is connected via a skybridge to the Principal Residence. Minimizing the extent of driveway allows for the creation of extensive Gardens and courtyards which enhance the overall experience of living on this property, and privacy. The Skybridge provides a dramatic journey into the Residence with elevated views of the Garden space which flows continuously underneath.

The Design

Notable Features

Limited palette of zinc, stone, wood and glass echo materials found on the shoreline and further connect the building to its’ beachfront milieu

Interior

Exterior

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.

The primary challenge presented by the narrow and steeply sloping property is to accommodate parking. The Design parti uniquely locates the Garage at the top of the property and is connected via a skybridge to the Principal Residence. Minimizing the extent of driveway allows for the creation of extensive Gardens and courtyards which enhance the overall experience of living on this property, and privacy. The Skybridge provides a dramatic journey into the Residence with elevated views of the Garden space which flows continuously underneath.

Notable features: limited palette of zinc, stone, wood and glass echo materials found on the shoreline and further connect the building to its’ beachfront milieu

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.