Hill House

VANCOUVER, BC​
SIZE: 4,800 SF
YEAR: 2004

VANCOUVER, BC  |  SIZE: 4,800 SF  |  YEAR: 2004

This home features an inverted floor plan to best exploit the site’s dramatic views. On the uppermost floor, the open plan living, dining, and kitchen all connect to outdoor spaces, including a dining terrace, spa garden, and large cantilevered deck with exposed wood beams. An expressive butterfly roof over clerestory windows directs views to the North Shore Mountains.

Winner, Western Living Kitchen Design Award, 2006
Winner, Canadian Wood Council, BC Wood Design Award, 2007

The Design

Notable Features

Landscaped Roof Garden
Butterfly Roof
Cantilevered Deck
Steel Post
Glulam Beam System

Interior

Kitchen / Dining

Living Space

Exterior

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.

This home features an inverted floor plan to best exploit the site’s dramatic views. On the uppermost floor, the open plan living, dining, and kitchen all connect to outdoor spaces, including a dining terrace, spa garden, and large cantilevered deck with exposed wood beams. An expressive butterfly roof over clerestory windows directs views to the North Shore Mountains.

Winner, Western Living Kitchen Design Award, 2006
Winner, Canadian Wood Council, BC Wood Design Award, 2007

Notable features: landscaped roof garden, butterfly roof, cantilevered deck, steel post and glulam beam system

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.