Cliffside Residence

VANCOUVER, BC​
SIZE: 7,000 SF
YEAR: 2015

VANCOUVER, BC  |  SIZE: 7,000 SF  |  YEAR: 2015

In deference to its spectacular, steep West Vancouver site, this home is creatively wrapped around an exposed bedrock cliff. Case in point: the residence connects to a garage by way of a glass bridge, which bypasses a large granite rock formation near the entry. Designed around the only level portion of the entire property, the entry courtyard, this modern passion project has expansive ocean views, and its extensive use of copper cladding reflects the client’s interest in this ancient material’s natural patina process.

The Design

Notable Features

Cliffside Construction
Copper Cladding
Glass Bridge

Interior

Kitchen

Living Space

Exterior

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.

In deference to its spectacular, steep West Vancouver site, this home is creatively wrapped around an exposed bedrock cliff. Case in point: the residence connects to a garage by way of a glass bridge, which bypasses a large granite rock formation near the entry. Designed around the only level portion of the entire property, the entry courtyard, this modern passion project has expansive ocean views, and its extensive use of copper cladding reflects the client’s interest in this ancient material’s natural patina process.

Notable features: cliffside construction, copper cladding, glass bridge

ARCHITECT LAMOUREUX ARCHITECT INC.